Maak vrijblijvend kennis met onze aanpak en download deze hieronder

 

 

Ontmoet collega OR leden

Beveiligde content

Een wachtwoord is vereist om deze content te bekijken.

Tweedaagse open inschrijving voor beginnende OR leden.

We hebben een nieuwe opzet gemaakt voor de OR leden die net beginnen. Een starterstraining, maar in plaats van één dag wordt het een tweedaagse om zo dieper op de materie in te gaan en de starters zo meer stabiliteit te bieden. Na het lezen zullen ervaren OR leden wellicht het basis WOR verhaal missen, maar die zit er op een luchtige manier in verwerkt zodat het twee boeiende dagen worden waarin de deelnemers enthousiast aan de slag kunnen.

Als je de onderwerpen hebt doorgenomen kun je constateren dat deze cursus ook geschikt is als opfris of bijspijker cursus voor alle. Boeiend en verfrissend, een uitdagende kijk op medezeggenschap. Zie hieronder de onderwerpen.

Toegevoegde waarde van de medezeggenschap binnen de organisatie Welke meerwaarde heeft de medezeggenschap volgens jullie en hoe merken we dat. Samen gaan we dit analyseren om zo tot een beter beeld te komen.

Welke mogelijkheden en beperkingen heeft een OR – wat leggen we op de weegschaal We gaan kort in op de rechten en waar deze te vinden zijn. Met praktijkvoorbeelden wordt geoefend zodat we na een dag tot de conclusie komen dat het zo moeilijk nog niet is. Het is soms veel, maar ook daarmee is te werken als je de basis maar kent. En vanzelfsprekend nemen we ook de plichten door van een OR om zo de verhoudingen van de zeggenschap en medezeggenschap weer recht te trekken. Een goede balans van willen en moeten

Hoe komt de OR tot besluitvorming Een vraag die steeds weer terugkomt is hoe een notitie te lezen en hoe kom ik of de OR tot besluitvorming. Daar gaan we mee werken zodat je na deze training dit helder voor ogen hebt en kunt beginnen met het mooie werk van de medezeggenschap.

Hoe verziek je een vergadering (niet). Ook al ben je het wellicht niet gewend, je zult wel moeten vergaderen. Met zowel de OR collega’s als met bestuurder. Uren en uren???? Welnee, met een aantal kleine handleidingen en regels kan dit effectief en efficiënt en verziek je de vergadering niet.

Hoe breng ik zelf een onderwerp in bij de OR of de Overlegvergadering. Je zit niet voor niets in de OR.  Je hebt bepaalde ideeën en kwesties die je aan de orde wilt stellen. Hoe doe je dat?. Leer een trend van een incident te onderscheiden. Stap voor stap leer je te benoemen WAT je wil en HOE je dat zou kunnen aanpakken

Communicatie We gaan met elkaar in overleg met behulp van verschillende oefeningen om zo te komen tot inzichten en daar waar nodig verbeterpunten. Doel is te komen tot constructief overleg, zowel binnen de OR als met bestuurders en de achterban. Gedrag komt hierbij tevens aan de orde omdat je dit niet los kunt zien van communicatie en het terdege een flinke invloed kan hebben.

Wat willen onze collega’s (de achterban) van de OR weten en wat niet Er zijn veel manieren van berichtgeving. Welke manier past het best bij jullie organisatie. Als we dit helder hebben gaan we  kijken op welke manier je een bericht de organisatie in kunt sturen en wat daar dan in moet staan of wellicht juist niet in moet staan om de collega’s te boeien. Overigens wat wil de OR zelf weten van de achterban?

Voor meer informatie en een programma voorbeeld:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Routebeschrijving 

Bureau Kalden MZ is gevestigd op het terrein van Herberg ’t Hengeveld

De herberg is gelegen in het buitengebied van Sinderen en wordt aangegeven met kleine wegwijzerborden als u in de buurt bent.

Routebeschrijving:

  • vanuit Arnhem, Doetinchem: Einde A18 rechts; de N18 volgen tot afslag naar rechts N318 (Aalten, Winterswijk). Deze volgen. Na tweede rotonde eerste weg rechts (= Rademakersbroek). Bordjes Herberg ’t Hengeveld volgen.
  • vanuit Lichtenvoorde, Groenlo: N18 tot bij Varsseveld. Afslag links N318 richting Aalten, Winterswijk. Deze volgen. Na tweede rotonde eerste weg rechts (= Rademakersbroek). Bordjes Herberg ’t Hengeveld volgen.
  • vanuit Winterwijk, Aalten: Richting Varsseveld via Aaltenseweg. Voorbij 2e afslag Lintelo en ongeveer 2 km voor Varsseveld de B-weg linksaf “Rademakersbroek” inslaan (bij Oorlogsmonument) Bordjes Herberg ‘t Hengeveld volgen.
  • vanuit Dinxperlo e.o.: Via Sinderen richting Varsseveld. Eerste weg voorbij Keurhorster Kerk rechtsaf. Bordjes Herberg ‘t Hengeveld volgen.
  • overige richtingen: Varsseveld centrum, de kerk opzoeken. Borden richting Sinderen volgen. Ongeveer 1 km. buiten het dorp bij verkeerslichten B-weg linksaf (=Rademakersbroek). Bordjes Herberg ‘t Hengeveld volgen.

Openbaar vervoer

Op twee km afstand is NS Station Varsseveld. Wij halen u op of regelen een taxi. Komt u vanuit het noorden dan is NS Station Lichtenvoorde Groenlo een alternatief.

 

HERBERG ’T HENGEVELD   BUREAU KALDEN MZ
KASSELDERSTRAAT 12   KASSELDERSTRAAT 12
7065 BW SINDEREN   7065 BW SINDEREN
TEL 0315-617406   TEL 0315 617011
FAX 0315-617899   FAX 0315-617823
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.herberghengeveld.nl   www.kalden.nl
     

 

Artikelen